COMPACT KEUKEN DESIGN


 


IN DEZE ULTRA MAT WITTE KEUKEN in een appartement in Amersfoort is gekozen voor een horizontaal lijnenspel, met name in de lange delen. De oppervlakte is beperkt, maar de wensen waren groot. In dit huishouden woont een heuse hobby-kok die graag elke avond een 3-sterren diner bereidt. Ruimte, zoal voor berging als voor de bereiding, waren een essentieel ingrediënt voor dit ontwerp voor een COMPACT KEUKEN DESIGN.

HANDGETEKEND compact keuken design

EEN GOED DESIGN kenmerkt zich door de creatie van rust in de herhaling van de juiste elementen.

Om te beginnen is de opstelling om een BUITENHOEK niet alledaags. Maar ook de brede laden die voor dit ontwerp gekozen zijn, vergroten deze opstelling optische enorm. Onder het spoeldeel is gekozen voor 90 cm brede laden, evenals UNIEKE 90 cm brede laden-koelkast. Hiermee is er veel meer ruimte op het werkblad gecreëerd.

De koelkast is volledig opgenomen in het strakke ontwerp van de keuken en zit onder de kookplaat. Dit is een 90 cm ladekoelkast van het merk Ariston Hotpoint, dezelfde breedte als de wandschouw erboven. Multifunctioneel ingericht met vaatwasser, panoramische zwart glazen gaskookplaat met bijpassende DESIGN zwart glazen afzuigschouw.

hotpoint laden koelkast compact keuken design buitenhoek compact keuken design compact keuken design

De zichtkant van de spoelkast is voorzien van weer eenzelfde paneel als de vaatwasser ernaast waardoor er geen afbreuk wordt gedaan vanuit het zicht in het woon-leefdeel. Dit zelfde geldt voor de klepkasten aan de wand; beide zien eruit alsof ze 100 cm breed zijn. Optisch gezien is dit ook zo, maar de linker kast is in werkelijkheid een 60 cm brede variant met een front van 100 cm.

Als wandbekleding is gekozen voor de robuuste uitstraling van gebruikt steigerhout. Mat afgelakt met WoodCare is dit hiervoor uitstekend geschikt.

Prachtig betaalbaar voorbeeld van een by KARL design.

buitenhoek compact keuken design steigerhout wandbekleding compact keuken design compact keuken design